Thursday, May 21, 2009

Puteraku sayang..


* muka bangun tido lah tu
“Abrisam kuat makan hari ni”
“Dia makin membesar, banyak baju dah sendat, dia semakin berat!!”
“Dia sangat bijak…comel..”

“Senang jaga dia, tidak meragam”

Alhamdulillah….setiap kali ummi berkunjung ke rumah pengasuh Abrisam, ia itu ibu kepada kawan baik ummi, Aunt Fyda…itu antara ‘komen2’ yang ummi terima.. Ummi pasti tersenyum, bangga !!! Walaupun rasa ‘rugi’ dan terkilan tidak dapat melalui setiap detik itu bersama Abrisam..

Mujur ada aunt Nono yang rajin snap gambar Abrisam, tak kira masa dan situasi…terubat sikit rindu ummi…Yelah tinggalkan Abrisam jam 7.30am…jumpa semula dalam 5.30pm…kadang lebih lewat…Gambar-gambar ni nanti, aunt Nono akan tengok berulang kali pada hari sabtu dan ahad... ubat rindu pada Abrisam..

Rasa macam mimpi, Abrisam dah 6 bulan, 3 minggu dan 3 hari…oh..cepat betul masa berlalu..

Kerisauan2 ummi dulu, macam mana nak jaga Abrisam seorang diri ? (Dulu ummi dan abi tinggal berjauhan)...Cukupkah budget?...Sapa yang akan jaga Abrisam semasa ummi dan abi kerja?....dan banyak lagi persoalan-persoalan yang sering berlegar di fikiran ummi yang sering membuatkan tidur ummi kurang nyenyak…ketenangan ummi tergugat….


Bulan berganti bulan…hari berganti hari….persoalan ummi berlalu begitu saja… Semua nya telah Allah aturkan dengan perancangan NYA yang terbaik untuk hamba NYA…Cuma kita sebagai hamba sering lupa diri..sering merumitkan fikiran…Kenapa kita tidak letakkan sepenuh-penuhnya pergantungan dan pengharapan kita hanya pada Allah?...Bukankah dengan begitu, hati kita lebih tenang?.. Allah Maha Pengasih..Dia bertindak secara misteri dan cukup unik tanpa di sedari hamba Nya…

Cukupkah budget?

Dulu, ummi sering risau bab ni…sewa rumah, kereta, barang keperluan baby, bayar pengasuh…bla…bla…banyak lah, yang memeningkan kepala….Alhamdulillah, Abrisam lahir beserta dengan rezeki yang murah dan mudah.. Allah telah kurniakan macam-macam rezeki yang datang secara di sedari dan tidak di sedari kepada kita sekeluarga...Apa yang boleh ummi katakan, kehadiran Abrisam, langsung tidak mengganggu ‘periuk nasi’ abi dan ummi… Abrisam bukan penambah beban!!!

Abrisam, ummi and abi love you so much..

3 comments:

  1. ensem nyerrr abrisam nih! putih melepak montel plak. cute sgt gmbr ats skali tu hehe. mata dia mcm mata akak la kan :D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. He is so cute!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...